Waarom Ventoux3

Elke week krijgen zo’n 28 mensen in Nederland de diagnose “primaire hersentumor”. Elke week sterven er ook 28 mensen aan een hersentumor, omdat hersentumoren nog ongeneeslijk zijn.


Onder kinderen tussen 1 en 15 is het zelfs de belangrijkste doodsoorzaak.

Omdat hersentumoren op zo’n moeilijke plek in het lichaam voorkomen, is de behandeling ingewikkeld. Opereren, chemotherapie en bestralen zijn wel mogelijk, maar hebben grote beperkingen.

Waar de overlevingsduur en overlevingskans voor vele soorten kanker de afgelopen decennia sterk zijn gestegen, bleef het perspectief voor hersentumorpatiënten onveranderd.

Wij vinden dat daar nu wel verandering in moet komen! En dat vinden hersentumoronderzoekers ook! In de hele wereld zijn onderzoekscentra volop in ontwikkeling. Er wordt wetenschap bedreven waarbij de grenzen van het menselijke kunnen worden opgezocht. Er zijn enorm veel ideeën voor verder onderzoek. Wat daar voor nodig is, is geld!

 

Hersentumorfonds

Ventoux3 steunt het Hersentumorfonds.

Onze sponsoropbrengsten gaan voor 100% naar dit doel.
Hersentumorfonds is een zelfstandige stichting met 1 doel: het financieren van hersentumoronderzoek. Hoewel het bestuur van Ventoux3 het initiatief heeft genomen tot het oprichten van het Hersentumorfonds is de stichting onafhankelijk van Ventoux3 en zal de stichting ook onafhankelijke bestuurders krijgen.

Op de website van het Hersentumorfonds wordt de innovatieve manier waarop zij onderzoek gaat financieren gepresenteerd. Op dit moment vinden daartoe de laatste gesprekken plaats met nationale en internationale toponderzoekers op dit gebied.

We zijn er van overtuigd dat het Hersentumorfonds een groot verschil gaat maken voor hersentumoronderzoek. We kunnen niet wachten tot de stichting uit de startblokken kan gaan!

Video fragmenten