Vragen en antwoorden

Hieronder treft u de meest gestelde vragen aan.

Wat is het minimimum sponsorbedrag dat ik op moet halen voor het goede doel?

Anders dan sommige andere tochten hebben we geprobeerd een bedrag vast te stellen dat goed haalbaar zou moeten zijn door je omgeving te benaderen en/of een actie te organiseren.

Iedere deelnemer dient minimaal € 750,- euro sponsorgeld in te brengen. Peildatum voor deelname is 16 augustus 2017.

Hoeveel sporters mag een team afvaardigen?

Een team bestaat uit het aantal fietsers dat je zelf kunt werven. Deelnemers van de teams kunnen Ventoux3 helemaal fietsen, of kiezen voor alleen de eerste of eerste twee beklimmingen. Het werven van zoveel mogelijk teamleden is ook een fantastische bijdrage aan het succes van ventoux3!

Hoeveel teams/individuele fietsers kunnen meefietsen?

Het maximale aantal deelnemers wordt bepaald door de eisen van de veiligheid.

Hoe ziet de route eruit?

We beklimmen 3 keer de Mont Ventoux. De drie verschillende klimmen zijn respectievelijk 21, 21 en 26 km lang. Wie wil kan ook kiezen voor 1 of 2 beklimmingen. De 4e beklimming is wederom vanuit de plaats Bedoin.
Na een gelijke start om 6.00h fietst iedere fietser op zijn eigen tempo door. De eerste beklimming is die van de bekendste en zwaarste kant, met als startplaats Bédoin. Het gemiddelde stijgingspercentage van de klim is 7,6% en de klim is 21 kilometer lang. De laatste 6 kilometers van de klim gaan door het beroemde maanlandschap van de Ventoux. De deelnemers dalen af richting Malaucene, waarna de Mont Ventoux vervolgens vanuit dat dorp wordt bedwongen. De intensiteit van deze klim is vergelijkbaar met die van de eerste: 21 km a 7,4% De laatste afdaling gaat naar Sault. Tussen de lavendelvelden beklimmen de deelnemers de minst steile helling (4,4%), die 26 kilometer lang is. Het aantal hoogtemeters is respectievelijk 1604, 1579, 1144 = 4327. Volbrengers van de tocht mogen zich “Cinglé du Mont Ventoux” noemen, oftewel “Dwaas van de Mont Ventoux”, een officiële geuzennaam die met trots mag worden gedragen.

Waar overnachten we?

Iedereen zorgt voor eigen accommodatie. Er zijn veel mogelijkheden voor verblijf in en om Bedoin, in allerlei prijsklassen. Maar.....boek wel op tijd!

Ik heb geen racefiets, kan ik wel meedoen?

Een racefiets is meer dan aan te bevelen. Heeft u die niet dan is een heel goede oplossing om te trainen op een gewone fiets en bij de fietsenverhuur "Bedoin Location", vrienden van Ventoux3, een goede racefiets tegen heel beperkte kosten te huren.

Hoe kan ik mij het beste voorbereiden qua training?

Training is geheel afhankelijk van je fietservaring, conditie en af te leggen afstand. Trainingsschema’s kunnen samengesteld worden vanaf verschillende sites zoals http://www.wielersportinfo.nl/fietsschema.html of vanuit boeken uit de bibliotheek. Zoek fietsmaatjes om je te vergezellen op je trainingen. Het boek ‘De Kale Berg’ geeft trainingstips, specifiek voor de Mont Ventoux (zie ook http://www.dekaleberg.nl). Ook kun je contact opnemen met andere deelnemers om samen te trainen voor Ventoux3.

Ventoux3 wil 1 trainingsdag in Limburg en 1 trainingsdag in Midden Nederland organiseren in de aanloop naar het evenement.

Anders dan je zou denken is het voor het beklimmen van een berg niet noodzakelijk om heuvel-op te trainen!

Hoe laat start Ventoux3?

Op 6 september vindt in Bédoin een briefing plaats, om 19.00h ’s avonds. De volgende morgen om 5.30h verzamelen we voor de start, die om 6.00h plaatsvindt.

Wanneer starten met sponsorgeld ophalen?

We zouden het fantastisch vinden als u gelijk begint. €750 is heel goed haalbaar, is onze ervaring, maar het is handig al vroeg vrienden, collega’s en bekenden te benaderen of na te denken over ludieke manieren (actie’s) om de €750 of misschien €2500 of meer binnen te halen.

Wat gebeurt er als ik mijn inschrijfgeld van 750 euro niet bijeen heb?

We vinden het zelf ook hard klinken, maar omdat we zoveel hart hebben voor het doel waar we voor fietsen, kun je in dat geval helaas niet meedoen. Als je denkt het echt niet kunt halen, vraag de organisatie voor tips om alsnog het laatste beetje sponsorgeld te vergaren. Sponsorgeld wat direct op rekening van het Hersentumorfonds is bijgeschreven kan niet worden gestorneerd. 

Krijgt een sponsor automatisch een bedankmail?

Ja, elke sponsor die zijn email heeft ingevuld krijgt een bedankmail.

Moet ik in het Ventoux3 wielershirt fietsen?

Ja, je dient het Ventoux3 wielershirt te dragen. Onze hoofd-donateurs krijgen als wederdienst een plek op de shirts. Bovendien geeft het enorm veel groepsbinding én een fantastische fotoreportage. Heb je nog extra shirts nodig dan kun je die bijbestellen, zie de pagina over kleding.

Wat nu als je onverhoopt niet mee kunt doen?

Mocht je om een of andere reden besluiten af te zien van deelname aan VENTOUX3, dan hanteren we de volgende regel: tot 2 weken na inschrijving en betaling van het deelnemersgeld restitueren wij het volledige bedrag. Daarna niet meer. Voor alle donaties die tot het moment van afzeggen op jouw naam zijn uitgevoerd geldt dat het Hersentumorfonds deze niet terugstort, maar het geld zoals bedoeld zal gebruiken voor hersentumoronderzoek.