Om nooit te vergeten – Nathalie van Nuland

09 December 2015

Vanmiddag kregen we het droevige nieuws dat Nathalie van Nuland is overleden. Enkele jaren geleden kreeg ze de diagnose ‘hersentumor’ en als gevolg van haar ziekte is ze slechts 41 jaar geworden.

Nathalie en haar man Paul waren bij de allereerste mensen die zich inzetten voor Ventoux3. De inschrijving was nog maar net geopend en de eerste doos met flyers werd bezorgd: Paul wilde ze ons cadeau doen. Sindsdien zijn ze zich blijven inzetten, met hart en ziel.

De manier waarop Nathalie en Paul zich, mét hun kinderen en ontzettend veel vrienden uit Sint Oedenrode en omgeving, inzetten voor hersentumoronderzoek is tekenend voor de manier waarop ze met de ziekte van Nathalie zijn omgegaan. Onvoorstelbaar positief en vol energie, voor zover de ziekte dat laatste mogelijk maakte.

Ik herinner me nog heel goed dat Paul boven kwam op de Mont Ventoux, bij zijn eerste deelname aan Ventoux3. Nathalie rende in de zon met hem mee en was ongelooflijk trots. Nadat Paul zijn persoonlijke boodschap op het grote witte doek had geschreven was er ook het verdrietige besef waarom ze met zijn tweeën bovenaan die berg stonden.

Dit jaar deed team Wecycling opnieuw mee aan Ventoux3. Toen Nathalie in juli hoorde dat haar vooruitzichten niet goed waren, was een van haar eerste reacties: “Ik kan toch nog wel mee naar de Mont Ventoux?”

Nathalie werd wat beter en kon inderdaad mee naar Frankrijk. Het meest memorabele moment van afgelopen Ventoux3 was voor mij dan ook het moment dat Paul boven kwam. Nathalie had boven op hem staan wachten, maar was in de auto gaan zitten, om even uit de kou te zijn en te slapen. Zodra ze hoorde dat Paul in aantocht was, haastte ze zich naar boven om hem binnen te halen, wat in de dikke mist gebeurde. Nathalie was zó trots. De champagne ging open en er werd een teamfoto gemaakt. Nathalie bleef glimlachen. Ze was zichtbaar blij er nog bij te kunnen zijn.

Lieve Paul, Jesper en Mila. Namens het bestuur en, zonder twijfel, ongelooflijk veel andere Ventoux3-ers, wens ik jullie ontzettend veel sterkte bij jullie verlies. Jullie vrouw en moeder zullen we niet vergeten!

Bas voor den Dag
 
Terug naar het nieuwsoverzicht