Historie Ventoux3

Historie Ventoux3

In 2010 kreeg Simone Bischoff, toen 33 jaar jong, tijdens de zwangerschap van haar tweede kindje de diagnose “hersentumor”. Voor haar, haar man en (nu) twee dochtertjes een niet te verkroppen boodschap.


Haar zwager Bas besloot samen met een vriend, Klaas Jan, in actie te komen en een evenement op Mont Ventoux te gaan organiseren om heel veel geld in te zamelen voor hersentumoronderzoek: Ventoux3.

Voor ons staat Simone symbool voor alle mensen met een hersentumor die moeten, maar niet kunnen leven met het feit dat deze vorm van kanker nu nog ongeneeslijk is.

In 2011 organiseerde Stichting Ventoux3 het evenement voor de allereerste keer. De stoutste verwachtingen werden overtroffen. Met 175 deelnemers werd de Mont Ventoux 1, 2 of 3 keer beklommen. Deze deelnemers zamelden samen €262.000 euro in voor hersentumoronderzoek. De energie en het enthousiasme op de berg waren alomtegenwoordig. “De mooiste dag van het jaar”, volgens velen!

In de 4 jaar erna groeide Ventoux3 gestaag door. Daar zijn we ontzettend blij mee. We hebben al meer dan €1.500.000 euro bijgedragen aan hersentumoronderzoek! Ondertussen zijn we niet vergeten wat voor die groei heeft gezorgd: een ontzettend betrokken groep deelnemers en vrijwilligers, en een enorm persoonlijk evenement. Dat karakter willen we behouden!

In 5 jaar tijd hebben we ontzettend veel meegemaakt in het kader van Ventoux3, waaronder natuurlijk 5 geweldige evenementen en honderden prachtige acties. Daarnaast hebben we veel bijzondere ontmoetingen gehad in het kader van Ventoux3.

Vooruitkijkend spreken we de wens uit dat Ventoux3 het mooie evenement blijft dat het nu is, en hierdoor een positieve kracht is voor alle betrokkenen. En: we blijven keihard werken om mee te kunnen maken dat we een werkelijk verschil maken voor mensen die moeten leven met een hersentumor. Velen van hen kennen we inmiddels heel goed en we hopen ze nog heel lang bij ons te houden.

Help daar ook bij en doe met ons mee! Spring op je fiets en beklim die prachtige berg!

Video fragmenten